Tävla om bästa receptet i årskurs 4-9!

3 oktober, 2019

Vinn 3 000 kronor till klasskassan!

Onödigt matavfall är precis vad det låter som. Nu kan skolelever tävla om bästa receptet på sånt som rester från kylen, grädde som snart går ut eller ris från förra året. Första pris är 3 000 kronor till klasskassan och inspiration med matkreatören Malin Broman. Och ytterligare 24 vinnare får presentkort till klassen på 900 kronor från Matsmart.

Nästan hälften av den mat vi slänger skulle vi faktiskt kunnat äta. Och det onödiga matavfallet handlar inte enbart om slöseri med käk. Det handlar om bortkastade pengar också. En tvåbarnsfamilj kan faktiskt spara upp till 6 000 kronor varje år bara genom att slopa det onödiga matavfallet. Det har Livsmedelsverket räknat ut.

Bli skolans bästa resterkock

Nu kan du som går i årskurs 4-9 tävla om att bli skolans bästa resterkock. Resterkocken är en matlagningstävling för skolelever i södra och nordvästra Skåne. Tävlingen vill vara en kreativ katapult för matlagning med rester och matvaror med kort hållbarhet. Det går bra att tävla klassvis, i grupp eller individuellt. Tävlingen startar 1 oktober och pågår fram till 1 december.

Matsmarta initiativ

Resterkocken är ett initiativ från LSR, Sysav, NSR och Nårab med ägarkommuner samt Kungsbacka, Svenljunga och Kristianstad kommun. Matsmart minskar det onödiga matavfallet genom att sälja mat som annars av olika skäl skulle kastats.

Ge ett kokhett tips till lärare och rektorer! Läs mer på resterkocken.se

Resterkocken hittar du även på Facebook och Instagram.

Om du vill veta mer om Resterkocken får du gärna kontakta LSR:s kommunikatör Mimmi Sjögren på 0418-45 01 06. Eller mejla min@lsr.nu.