I vår bil lämnar du farligt avfall och småelektronik.

Farligt avfall och småelektronik ska aldrig hamna i din vanliga soppåse. Så för att göra det lättare för invånarna i Landskrona och Svalöv att lämna det här avfallet för vidare hantering anordnar vi på LSR varje år en kampanj för att samla in det.
Sen 2012 kör vi varje år runt i båda kommunerna med en bil specialutrustad för farligt avfall. Förare och kemist ingår i besättningen. Under två veckor gör vi 15-20 stopp och tar då emot det mesta i farligt avfall och småelektronik, upp till en mikrovågsugns storlek. Exempel hittar du längre ner.

Enbart från hushållen

Vid varje stopp håller vi i 30 minuter. När vi är på plats kan du lämna den här sortens avfall till oss helt utan kostnad. Tänk på att vi tar emot farligt avfall och småelektronik enbart från hushåll. Företag, verksamheter och andra organisationer är alltid välkomna att lämna den här typen av avfall på våra återvinningscentraler.

Exempel på farligt avfall

Hårsprej, parfym, nagellack, målarfärg, lim, lösningsmedel, sprejflaskor, rengöringsmedel, kemikalier, insektsmedel, tändvätska, spillolja, gasol och brandsläckare.

Exempel på småelektronik

Batterier, glödlampor, lysrör, LED- och halogenlampor, brandvarnare, digitalkamera, elsladdar, eltandborste, hörlurar, locktång, mobiltelefon, laddare, rakapparat, USB-minne, brödrost, bärbar dator, mixer och högtalare.

Succé för kampanj med farligt avfall

Vår kampanj för att samla in farligt avfall 2020 blev en verklig vinnare. Ett stort tack till alla som kom och avgiftade sin soppåse! Totalt besökte 275 personer oss för att lämna sitt farliga avfall och sin småelektronik. Och det är nytt rekord.

Gör en insats för att avgifta soppåsen

Varje år räddar vi med vår kampanjbil 2-3 ton farligt avfall från att hamna i soppåsen. Hjälp till du också! Klicka här om du vill veta var vi stannade och samlade in 2020. Har du tips på en plats där du vill att vi ska göra nästa stopp? Kontakta i så fall kundtjanst@lsr.nu.