Enklare för företagare på återvinningscentralen.

14 september, 2020

Från 1 oktober 2020 behöver du som företagare inte längre väga in ditt avfall när du besöker våra återvinningscentraler (åvc) i Landskrona och Svalöv. Vi registrerar din företagsbil och debiterar företaget automatiskt. Enklare och effektivare för dej på åvc framöver, alltså. Vi har dessutom nya öppettider och du kan nu besöka åvc även lördag och söndag.

Automatisk hantering

Företagare är förstås alltid välkomna till åvc, men måste då betala för sej. Nu gör vi det hela enklare. Från 1 oktober slipper alla som kör företagsbilar vågen. För då kommer besöket hos oss att registreras automatiskt. Det gör vi med sensorer som läser av främre nummerskylten på den företagsregistrerade skåp- eller lastbilen. Alla fordon som är registrerade som lätt lastbil (under 3,5 ton) och på ett organisationsnummer debiteras, oavsett om det är en tjänstebil eller en förmånsbil.

Samma avgift varje gång

Varje besök du gör hos oss kostar från 1 oktober 200 kronor plus moms. Detta gäller alltså oavsett vilken sorts avfall du har med dej och hur mycket. Nytt är också att du framöver får din faktura från Svea Ekonomi, inte som tidigare från oss på LSR.

Du slipper redovisa ditt avfall

Fram till nu har du vid varje besök på åvc fått meddela oss exakt vilka sorters avfall du har med dej i bilen. Det behöver du inte göra från 1 oktober. Det är bara att rulla in på åvc och som vanligt sortera avfallet på rätt plats.

Nya öppettider och öppet under helgen

Nu öppnar vi alltså upp för företagare även under lördagar och söndagar. Öppettiderna som gäller för företagare på åvc från 1 oktober är samma som för privatpersoner, 9-17 vardagar och 9-14 lördag och söndag.

Här hittar du frågor och svar på det mesta om det nya på åvc.