Mer svängrum på återvinningscentralen.

6 september, 2019

Bättre trafiksäkerhet och effektivare flöde.

Lördagen den 7 september öppnar vi grindarna för vår utbyggda återvinningscentral (åvc) på Stuverigatan i Landskrona. Det betyder enklare, tryggare och mer tillgänglig avfallshantering för dej som besöker oss.

Nu satsar vi på göra ett populärt besöksmål i Landskrona ännu bättre. Genom att anskaffa ytterligare mark ökar vi nu tryggheten, tillgängligheten och trivseln för dej och alla andra som rullar in på åvc.

Den nyöppnade ytan på åvc är hela 4 222 kvadratmeter. Där kan du från och med 7 september lämna schaktmassor, grova grenar, trädgårdsavfall, vitvaror och kyl och frys. Även de gröna behållarna för tidningar och förpackningar av metall, plast, papper och glas hittar du här.

Ännu trevligare att besöka oss

Den nya ytan ger bättre trafiksäkerhet och effektivare flöde på hela åvc. På vissa ställen här har det varit trångt och ibland har du kanske behövt backa med både bil och släp. Nu ökar vi ditt svängrum rejält.

Och när du kan ta ut svängarna bättre frigörs också yta på den ramp där containrarna som nu flyttats var uppställda tidigare. Genom att underhålla och utveckla ytorna på rampen är tanken att det ska bli ännu trevligare att besöka åvc.

Både återvinning och återbruk ökar med tiden. Så nu och framöver vill vi göra det lätt för alla våra besökare att sortera rätt. Och det gör vi genom att vi utvecklar riktigt bra återvinningscentraler.

Kartan över nya åvc i Landskrona hittar du här.