Resterkocken – den kreativa mattävlingen är tillbaka!

29 september, 2020

Nu söker vi kreativa och påhittiga Resterkockar i Landskrona och Svalöv. Det är dags för årets Resterkocken – en mattävling för barn och unga som syftar till att minska matsvinnet genom att släppa loss fantasin kring hur rester och varor med kort hållbarhet kan användas.

Nu kan du som går i grundskolan tävla om bästa receptet på sånt som rester från kylen, grädde som snart går ut eller ris från förra året. Tävlingen vill vara en kreativ katapult för matlagning med rester och matvaror med kort hållbarhet. Det går bra att tävla individuellt eller i grupp med sitt bästa restrecept och de 24 bästa bidragen tävlar om bland annat 10 000 kr till klasskassan.

Tävlingen startar 1 oktober och pågår fram till 1 december.

Matsmarta initiativ
Resterkocken riktar sig till barn och unga i grundskolan och har som mål att minska matsvinnet samt öka kunskapen om livsmedlens hållbarhet och användningsområden. Resterkocken är ett initiativ från LSR, Sysav, NSR, NÅRAB och VIVAB samt Svenljunga och Kristianstad.

Ge ett kokhett tips till lärare och rektorer!

Läs mer på resterkocken.se

Resterkocken hittar du även på Facebook och Instagram.