Så kör du privat till återvinningscentralen.

14 september, 2020

Nu inför vi en ny modell för registrering av företagsbilar på våra återvinningscentraler (åvc) i Landskrona och Svalöv. Så om du som privatperson har tillgång till en företagsregistrerad lätt lastbil – använd inte den när du kör till åvc. Då får företaget en faktura på 200 kronor plus moms. Och som privatperson är ju ditt besök på åvc helt utan extra kostnad. 

Du har redan betalat

Den nya modellen gäller från 1 oktober 2020 och innebär att en sensor läser av den främre nummerskylten på företagsbilen. Efter besöket får företaget en faktura på 200 kronor plus moms för varje besök. Men när du kör till åvc privat har du redan betalat för ditt besök här. Det gör du via den kommunala renhållningstaxan. Så därför är det alltså viktigt att du inte kommer i ett fordon som är registrerad som lätt lastbil (under 3,5 ton) och på ett organisationsnummer. Då får ju företaget betala en gång till för ditt besök hos oss.

Hyrbil funkar också

Om du däremot kör en tjänste- eller leasingbil registrerad som personbil är det inga problem, då får företaget ingen räkning. Samma sak om du hyr en last- eller skåpbil – företaget som hyrt ut den till dej kommer inte att få någon faktura efter ditt besök hos oss.

Här hittar du frågor och svar på det mesta om det nya på åvc.