Sätt några frön för våra flygande vänner.

23 april, 2021

Bin, humlor och fjärilar är riktigt viktiga för oss människor. Dom gör ett jättejobb för att pollinera växter som ger oss blommor, frukt och bär. Våra flygande vänner måste faktiskt hinna med cirka 5 miljoner besök bland blommorna bara för att fylla en burk med honung.

Skaffa fröpåsen Bi-mix
Nu kan du själv ge dom ett handtag.  Det är bara att skaffa fröpåsen Bi-mix helt utan kostnad. Med den kan du skapa en liten äng i din trädgård, på uteplatsen eller i en kruka på balkongen. Påsen innehåller bland annat solros, vallmo och klint. Rena festen för alla små pollinatörer.

Här hittar du fröpåsen
Projektet Gör en äng handlar om att skapa fler ängar för att gynna de vilda pollinatörerna. Vi placerar också ut olika sorters insektshotell runt om i Landskrona stad, både i tätorten och i byarna. Här kan du hämta fröpåsen Bi-mix. Den finns också hos stadshusets reception, Tycho Brahe-museet och Rothoffs museikoloni. Även på återvinningscentralen kan du hämta fröpåsar – prata med personalen så får du hjälp. Kampanjen med fröpåsarna startar 24 april och pågår under fyra veckor.

Mer info här
Projektet Gör en äng är ett samarbete mellan LSR och Landskrona stad. Mer info om projektet hittar du på landskrona.se/gorenang. Mer om pollineringsarbetet på Lundåkradeponin hittar du här på lsr.nu.

Det gula insektshotellet börjar sin turné utanför stationen i Landskrona. Foto: Whyland

Vid Rådhustorget, utanför Akademibokhandeln står detta röda insektshotell. Foto: Whyland

Det blåa insektshotellet hittar du just nu vid Landskrona teater utanför Gina Tricot. Foto: Whyland