Sortera rätt och gör andra glada!

28 juni, 2019

Hos oss kan du lämna både bra och dåliga grejor.

Kanske ägnade du julledigheten till att röja ut i källaren, förrådet, garaget eller på vinden. Då är du välkommen till oss med rostiga cyklar, trasiga möbler och mycket annat. Vi har en återvinningscentral (åvc) i Landskrona, en i Svalöv och en mottagningsstation på Ven. Och på Återbruket kan du även lämna grejor som fungerar bra.

På åvc lämnar du allt ditt grovavfall, alltså sånt som är för stort för att gå ner i soppåsen. Liksom farligt avfall, som färgrester, lösningsmedel och motorolja. Även parfym och nagellack är faktiskt farligt avfall. På åvc lämnar du också elavfall, alltså i stort sett allt som har elsladd eller inbyggda batterier. Som dammsugare, mobiler, högtalare, batterier, datorer och elsladdar.

Massor av exempel på vad du ska ta med till åvc hittar du här på sajten under Sortera rätt!

Bra saker du inte behöver längre

Hos Återbruket vid Landskronas åvc kan du lämna saker som är hela, rena och fungerar. Så kan andra få nytta och glädje av grejor du själv inte behöver längre. Alla inkomster från försäljningen av dina saker går till ideell verksamhet.

Det finns en del vi inte kan ta emot. Vissa saker är för tunga att hantera och för stora för att få plats. Som fåtöljer, soffgrupper, bord och stolar. Vi tar inte heller emot sånt som drivs med el. Det beror på att vi inte kan garantera att dom sakerna fungerar säkert.