Påsar för ditt matavfall.

En gång varje år lämnar vi påsar för matavfall till alla villahushåll som sorterar matavfall separat. Där får man nya påsar varje höst. Varje hushåll får en bunt med påsar. Om påsarna ändå inte räcker kan du utan kostnad hämta fler på våra utlämningsställen (se nedan).

För dej i lägenhet

Du som bor i lägenhet får nya matavfallspåsar genom din hyresvärd eller din bostadsrättsförening.

För dej som ansvarar i verksamheter

Ansvarar du för matavfallspåsarna i en verksamhet, en bostadsrättsförening eller i ett flerfamiljshus? Då beställer du påsarna direkt från oss på LSR. Du kan välja mellan tre olika storlekar. Läs mer om detta här.

Våra utlämningsställen

  • Återvinningscentralen i Landskrona, Stuverigatan 25.
  • Återvinningscentralen i Svalöv, Harjagersvägen 8.
  • Mottagningsstationen på Ven, Östanliden.

Fler inom kort

Vi jobbar just nu på att ordna fler utlämningsställen för våra matavfallspåsar. Så håll koll på lsr.nu för att få info om dessa när det blir premiär. Och det viktigaste om ditt matavfall hittar du här.

Matavfallspåsar i butik

Många butiker har papperspåsar för frukt och grönt. En bra idé, tycker vi på LSR. Då går det åt mindre plast och många påsar är dessutom godkända att använda som matavfallspåse. Då kan du bära hem frukt och grönt i påsen och sen återanvända den för ditt matavfall.

Här är exempel på påsar som är godkända för matavfall. Påsarna har samma tjocklek och standard som matavfallspåsarna du får från oss.

Påsar med fickor eller fönster av plast ska aldrig användas för matavfall. Det här materialet kan inte brytas ner.

Bioplastpåsar kan inte brytas ner i biogasanläggningen. Därför ska bioplastpåsar inte användas som matavfallspåse. Det gäller även om påsarna är ”komposterbara och nedbrytbara”.