Avfallshantering under coronapandemin

Med anledning av den pågående coronapandemin följer vi på LSR händelseutvecklingen noga och följer de riktlinjer som myndigheterna ger. Renhållning är klassat som en samhällsviktig verksamhet och när en smitta sprids i befolkningen är det viktigare än någonsin att avfallshanteringen fungerar och att chaufförer och driftpersonal förblir friska. Tack för att du hjälper oss med detta!

Här har vi samlat all information kring hur coronaviruset påverkar eller kan komma att påverka vår verksamhet.

Soptömning och sortering

Så här kan du som privatperson hjälpa till att begränsa smittspridningen.

  • Se till att ditt restavfall är korrekt förpackat i plastpåsar och förslutet med dubbelknut innan du kastar det i sopkärlet. Detta skyddar chaufförerna och de som ska hantera avfallet därefter från eventuell smitta. Det gäller förstås särskilt om någon i hushållet är sjuk, men det är en bra regel att hålla sig till alla dagar.
  • Ställ inga soppåsar bredvid kärlet. Det lockar fåglar och skadedjur som sprider ut innehållet och chaufförerna och andra personer riskerar direktkontakt med avfallet.
  • Släng alltid använd skyddsutrustning så som munskydd i restavfallet och knyt ihop påsen ordentligt.
  • Var noga med källsortering så undviker du att kärlet blir fullt. Sortera bort förpackningar och tidningar från restavfallet och släng dem på återvinningsstationen (åvs).
  • Smitta i hushållet? Enligt Folkhälsomyndigheterna ska du hantera ditt avfall som vanligt. Matavfallet i bruna påsen, restavfallet i plastpåsen och sortering av förpackningar och tidningar på åvs.

Besök på åvc

Du är välkommen till våra återvinningscentraler som håller öppet som vanligt. Och i dessa tider är det viktigt att vi är extra försiktiga och hjälps åt att förebygga smittspridning.

  • Stanna hemma om du har symtom eller är sjuk.
  • Håll avstånd – för både din, andra besökares och vår personals skull.
  • Planera dina besök på åvc och passa gärna på under vardagseftermiddagar när åvc har färre besökare.
  • Lämna barnen hemma eller låt dem sitta kvar i bilen.
  • Packa bilen smart. Sortera ditt avfall hemma och packa bilen så avfallet ligger i rätt ordning när du ska lasta ur det. Snabbt och smidigt! Kartor över åvc hittar då här.

Ärenden till kundtjänst

Vi håller stängt för kundbesök under pågående pandemi. Om du har ett ärende till kundtjänst ber vi dej istället kontakta oss på 0418-45 01 00 eller mejla kundtjanst@lsr.nu så hjälper vi dej!

Tack för hjälpen och ta hand om dej!